Velika kontroverza u Francuskoj: Trener ga izbacio iz tima jer je odbio da prestane postiti

Sve pred današnju utakmicu

Velika kontroverza u Francuskoj: Trener ga izbacio iz tima jer je odbio da prestane postiti

E. Oštraković
Teme:

Ekipa Nantesa danas će na svom terenu odigrati utakmicu protiv Reimsa, a bila bi to sasvim obična utakmica, da se u najavi nije desilo nešto zaista neobično.

Naime, jedan od fudbalera Nantesa, a riječ je o Jaouenu Hadjamu, izbačen je iz tima za današnju utakmicu, a razlog je nevjerovatan.

Njegov trener je tražio od njega da ne posti danas jer ima utakmicu, a Hadjam je to odbio, te ga je trener izbacio iz ekipe za današnji susret.

"Trener Nantesa Antoine Kombouare odlučio je da danas iz sastava izbaci Jaouena Hadjama. Ovo se desilo nakon što je fudbaler odbio da prekine post jer danas ima utakmicu. Ovo je bio direktan zahtjev trenera", prenose francuski mediji.

Antoine Kombouare poznat je kao trener koji ima svoj stav kada je riječ o postu, a to je poznato još od 2009. godine kada je trenirao PSG.

Oglasi

"Imam veoma jednostavno pravilo kada je riječ o postu. Ramazan u toku sedmice, nema problema, ali kada je dan utakmice zabranjujem igračima da poste. Oni koji budu postili, ostaju kod kuće. Neću da se igram sa njihovim zdravljem, niti da ih stavim u problem. Kada ne jedete cijeli dan, postaje komlikovano", rekao je svojevremeno Kombouare.

Ostali igrači islamske vjeroispovjesti odlučili su da danas ne poste kako bi mogli odigrati utakmicu za svoj klub.

Ipak, pitanje je da li je trener ovaj put rekao nešto što je istina, jer je veliki broj igrača koji poste i pružaju sjajne partije na terenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zanimljivo je i to da je Jaouen Hadjam već igrao u toku Ramazana ove sezone i to za svoj nacionalni tim, a to je Alžir.

Oni su slavili pobjedu od 1:0 protiv Nigera, a Hadjam je i tada postio i pružio je jako dobru partiju, a post je prekinuo 20 minuta prije kraja utakmice kada je nastupio iftar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije