Nantes žestoko kažnjen zbog odavanja počasti Emilianu Sali
Argentinski napadač je četiri godine nosio dres francuskog kluba. Poginuo je u padu aviona koji je ga je prevozio u Cardiff, gdje je nekoliko dana ranije potpisao ugovor (Foto: EPA)

Ligue 1 odlučila

Nantes žestoko kažnjen zbog odavanja počasti Emilianu Sali

M. Šljivak

Tragična smrt Emiliana Sale potresla je fudbalski svijet, a navijači Nantesa su argentinskog napadaču posvetili razna obilježja na svojim utakmicama.

Međutim, svi transparenti koji su se pojavili na utakmicama ovog kluba i odavanje počasti Sali na kraju su skupo koštali ovaj tim, jer ih je Ligue 1 žestoko kaznio.

Razlog kažnjavanja su baklje upaljene u čast Argentinca. To je rukovodstvu lige zasmetalo, te su ih kaznili sa nešto više od 20.000 eura.

Nešto više od 16.000 eura je kazna za meč protiv St. Etienna odigranom 30. januara. To je bila prva utakmica od Salinog nestanka, dok je ostatak kazne za upaljene baklje u duelu protiv Nimesa.

Zaista nevjerovatan potez rukovodstva Ligue 1 jer se nije radilo o nikakvom nasilnom ponašanju na tribinama, već se odavala počast tragično stradalom fudbaleru.

Podsjetimo, Emiliano Sala je nestao 21. januara kada je krenuo za Cardiff, kako bi se pridružio novom timu. Avion kojim je putovao je pao u Engleski kanal, a njegovo tijelo je pronađeno 6. februara na 67 metara dubine.

Deset dana kasnije Sala je sahranjen u Argentini, ali ga u Nantesu nikad neće zaboraviti.

On pripada Emilianu: Nantes iz upotrebe povukao dres sa brojem 9

Rukovodstvo francuskog Nantesa odlučilo je da iz upotrebe povuče dres sa brojem devet kojeg u prethodne četiri godine nosio tragično stradali fudbaler Emiliano Sala.

Argentinski napadač poginuo je u padu aviona 21. januara pri letu ka Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru.

Njegova tragična sudbina teško je pala svima, a najviše ekipi Nantesa kojoj je prethodnih godina donio dosta radosti. Zato je odlučeno da se iz upotrebe u čast Emiliana Sale povuče dres sa brojem devet kojeg je Sala nosio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj broj među Kanarincima niko više neće nositi. On je zajedno sa Salom otišao u historiju i pripada zauvijek samo njemu.

Top Komentari

RASanticeva
Serem im se posred lige ako je za ovo potrebna kazna - nek se oni drze PSG-a i ostatka plastike
1 0
gumenakita
Veliki kriminalac nekaznjen a mali se udaraju,sramota.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi