Cardiff i Nantes se konačno dogovorili oko Emiliana Sale!
Sala je preminuo kada se avion u kojem se nalazio igrač, srušio, a pilot koji ga je prevozio još uvijek nije pronađen i smatra se mrtvim.

Uspjeli se dogovoriti

Cardiff i Nantes se konačno dogovorili oko Emiliana Sale!

E. Oštraković

Iako ekipa Nantesa još uvijek zahtijeva svih 17 miliona eura od Cardiffa u dogovorenom transferu za Emiliana Salu prije tragične smrti argentinskog nogometaša, dva kluba konačno su se uspjela dogovoriti oko odgode plaćanja prve rate.

Cardiff je prvo do danas trebao uplatiti šest miliona eura, ali rok je produžen do 27. februara.

Sala je preminuo kada se avion u kojem se nalazio igrač, srušio, a pilot koji ga je prevozio još uvijek nije pronađen i smatra se mrtvim.

Engleski mediji su prije tri dana prenijeli informaciju da su čelnici Cardiffa tražili savjet ostalih premierligaških klubova s namjerom da saznaju imaju li pravnu mogućnost izjeći plaćanje odštete.

Većina stručnjaka se slaže da će Cardiff teško izbjeći plaćanje odštete, ali su angažovali advokate koju će im pomoći u borbi protiv kluba iz Francuske.

Oni su sastavili pisma koje je Cardiff poslao ostalim klubuvoima iz Premier lige. Žele se izvući na činjenicu da su bili jedan od klubova koji je pokušao dovesti Salu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Agent argentinskog nogometaša, navodno je lagao da ima ponude još nekoliko klubova, čime je obmanuo čelnike Cardiffa.

Stavove tih klubova prezentirat će u pravnoj borbi protiv Nantesa, nadajući se da mogu izbjeći plaćanje 17 miliona eura Nantesu.

Top Komentari

quaresma 18<<<
sta su dogovorili? odgodili placanje prve rate do 27. februara? jel to taj dogovor koji se bombasticno spominje u naslovu?
1 0
nijepoznat
ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi