Cardiff traži pomoć klubova iz Engleske jer žele dokazati da ih je prevario menadžer Emiliana Sale

Borba oko 17 miliona eura se nastavlja

Cardiff traži pomoć klubova iz Engleske jer žele dokazati da ih je prevario menadžer Emiliana Sale

E. Čaušević

Prije mjesec dana navijači Cardiffa hvalili su čelnike kluba jer su uspjeli dovesti napadača Nantesa, Emiliana Salu, ali u tragičnoj nesreći argentinski napadač je izgubio život.

Sala je uspio potpisati ugovor s Cardiffom i odlučio se vratiti u Nantes kako bi se pozdravio sa saigračima, a onda je se u povratku srušio avion u kojem je bio Argentinac. Avion se srušio u more, a nakon dvije sedmice potrage olupina je pronađena na samom dnu Engleskog kanala, te je Salino tijelo bilo unutra.

Argentinski napadač sahranjen je u subotu u svojoj domovini, no drama oko njegovog transfera tek počinje. Cardiff i Nantes su dogovorili odštetu od 17 miliona eura, ali novac nije uplaćen na račun francuskog kluba iako je trebao jer je Sala prije smrti zaista postao novo pojačanje ovog tima.

Cardiff ne želi da ostane bez 17 miliona eura, dok iz Nantesa prijete i tužbom ukoliko ne dobiju novac koji je dogovoren. Klub iz Velsa je u očaju, a sada su javno odlučili da potraže pomoć svih ostalih klubova iz Premiershipa.

Naime, oni traže savjet od ostalih klubova oko slučaja Emiliana Sale, te žele da budu sigurni da li moraju platiti novac za nesretno nastradalog Argentinca. Ovaj apel su čak objavili u novinama, te sada čekaju savjete od ostalih klubova s Otoka, ali mnogi sumnjaju da će uspjeti izbjeći dugovanja koja imaju prema Nantesu.

Glavni cilj Cardiffa je da dobiju odgovore od nekoliko engleskih timova koji su navodno željeli dovesti Salu. Oni potenciraju na tome da ih je agent argentinskog napadača lagao da ima interes od Crystal Palacea, Fulhama, Burnleyja i Wolverhamptona i da ih je "natjerao" da što prije završe posao.

Oni se nadaju da će ovi timovi dokazati da je Salin menadžer lagao, te će to pokušati iskoristiti u pravnoj borbi koja im vjerovatno slijedi s Nantesom.

"Ubili su Emiliana, sve ovo treba istražiti"

Sala je život izgubio u avionskoj nesreći 21. januara. Putovao je u Cardiff, gdje se trebao pridružiti svom novom klubu, ali je avion pao u Engleski kanal.

Početkom februara uočeno je tijelo u avionu koji je pronađen na 67 metara dubljine. Ispostavilo se da je to Emiliano, pa je kompletan fudbalski svijet ostao u šoku zbog smrti sjajnog fudbalera.

Mnogi vjeruju da je Sala ubijen. Ova tragedija je prema riječima njegovog rođaka Matiasa Gattija izrežirana.

"Ubili su Emiliana", rekao je Matias, te dodaje:

"Bilo je tu mnogo nepravilnosti. Natjerali su ga da uđe u taj avion. Postao je važna figura i ostavili su ga samog. Vjerujem da to sve treba istražiti jer postoje mnoge nepravilnosti. Natjerali su ga da koristi taj avion", istakao je rođak Matias.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Identične tvrdnje ima i Emilianov prijatelj Maximiliano Duarte. On tvrdi da Sala uopšte nije želio tim avionom putovati u Cardiff.

"Emiliano nije htio da uđe u avion i ide tu noć za Cardiff. Čuli smo se tog dana i rekao mi je da želi da ostane u Nantesu i da ujutro ide za Vels jer je bio previše umoran za putovanje. Ne znam ko je na kraju odlučio da mora putovati baš tu noć i želim da se nađu odgovorne osobe za to. Neko sigurno stoji iza toga, a ja kao dokaz imam poruke gdje piše da mu se ne ide. Od te noći ne mogu mirno da spavam. Ne želim ništa da govorim i želim samo da se sazna ko ga je natjerao da se vrati u Cardiff tu noć", rekao je Duarte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi