Menadžer Emiliana Sale žestoko napao Vincenta Tana i Cardiff

Problem obeštećenje od 17 miliona eura

Menadžer Emiliana Sale žestoko napao Vincenta Tana i Cardiff

E. Čaušević

Cardiff City je jučer iznenadio sportsku javnost objavom da ne žele platiti 17 miliona eura za Emiliana Salu koji je došao iz Nantesa, ali tragično izgubio u život na putu za Vels.

Iz Cardiffa su poručili da će uložiti svu snagu da dokažu da ne moraju platiti dogovoreno obeštećenje za argentinskog napadača iako je Sala prije tragične smrti potpisao ugovor i zvanično predstavljen kao novo pojačanje ovog kluba.

Naime, Cardiff je odlučio da pokuša dokazati da ih je menadžer ovog fudbalera Willie McKay natjerao i prevario da što prije završe ovaj transfer. Oni tvrde da im je on poručio da moraju odmah reagovati jer Salu želi još nekoliko klubova, te da ih je primorao na kraju da kupe Argentinca.

Cardiff je čak objavio apel u jučerašnjim novinama gdje su tražili pomoć od ostalih engleskih premijerligaša. To se prije svega odnosi na Crystal Palace, Fulham, Burnley i Wolverhampton jer im je navodno Salin menadžer rekao da i od tih klubova imaju ponude.

Očito je da Cardiff ne želi platiti 17 miliona eura Nantesu iako su to dužni uraditi jer je Sala potpisao saradnju s njima. Nakon teških optužbi oglasio se i McKay koji je najviše kritikovao vlasnika Cardiffa, Vincenta Tana.

"Moja savjest je čista. Ne mogu da vjerujem šta Tan i njegovi ljudi pokušavaju da mi urade. Cardiff ovim tvrdnjama nije pokazao klasu jednog kluba koji igra Premiership. Pokušavaju da od mene naprave prevaranta i zagorčaju mi život i u potpunosti unište menadžersku karijeru. U Cardiffu su i dogovarali letove za Salu i zašto ne priznaju oni istinu. Odlučili su mene da žrtvuju, ali je neću da se predam tako lako", poručio je McKay.

U Cardiffu se nadaju da će im spomenuti timovi pružiti neku pomoć, ali je jasno da će sve to morati dokazivati pravnim putem jer su iz Nantesa već odavno najavili tužbu ukoliko ne dobiju novac.

U Cardiffu prvo tvrdili da će platiti novac

Predsjednik Cardiffa, Mehmet Dalman, nedavno je izjavio da će Cardiff platiti 17 miliona Nantesu ukoliko to piše u ugovoru, ali očito je da su se u međuvremenu predomislili.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Još uvijek skupljamo informacije i cijelom procesu. Kada sve posložimo, uvjeren sam da ćemo se dogovoriti s Nantesom i krenuti dalje", rekao je predsjednik Cardiffa, Mehmet Dalman.

"Mi smo častan klub. Ako nas ugovor na to obvezuje, naravno da ćemo isplatiti odštetu. Ali, ako to ne moramo uraditi, a čini se da imaju neke nepravilnosti u tome, logično je da kao predsjednik radim u najboljem interesu za klub", završio je Dalman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi