Napadač Belgije željan dokazivanja: Iskoristiću svaku šansu
Foto: EPA

Origi želi igrati

Napadač Belgije željan dokazivanja: Iskoristiću svaku šansu

Midhat Šljivak

Reprezentacija Belgije u subotu će biti gost u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Izabranici Roberta Martineza će na Grbavici gostovati našoj selekciji u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u našu zemlju dolaze potpuno rasterećeni, jer su već osigurali plasman na Mundijal.

Međutim, bez obzira na to Belgija najavljuje da će ići na pobjedu, kako bi na kraju preko FIFA liste došli do pozicije nosioca u grupama za Svjetsko prvenstvo.

Martinez vjerovatno neće moći da računa na prvog napadača Romelua Lukakua. Zbog udarca kojeg je dobio u meču s Crystal Palaceom sjajni napadač je još pod upitnikom za meč na Grbavici, ali s obzirom na to da Crveni đavoli raspolažu s impresivnom listom igrača, selektor Belgije neće imati previše problema da nađe adekvatnu zamjenu.

U utakmici protiv BiH umjesto Lukakua bismo mogli vidjeti Divocka Origija ili Michyja Batshuayija.

Origi je pred meč poslao jasnu poruku selektoru Martinezu i želja mu je nastup u utakmici protiv BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nadam se da ću dobiti šansu za igru. Znam da Michy i ja imamo velike kvalitete i selektor ima tešku odluku pred sobom. Istina je da dugo nisam igrao u reprezentaciji, ali sam mnogo napredovao od meča sa Španijom, gdje sam posljednji put nastupio. Osjećam se dobro, spreman sam za igru, želim igrati i iskoristiti svoju šansu", rekao je Origi.

Napadač Wolfsburga je u dosadašnjoj karijeri upisao 23 nastupa za Belgiji i postigao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti