Belgija bez prve zvijezde stiže na Grbavicu?
Foto: EPA

Lukaku trenirao, ali će igrati samo protiv Kipra?

Belgija bez prve zvijezde stiže na Grbavicu?

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu na Grbavici dočekuje Belgiju u najvažnijem meču u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Belgija je u prošlom kolu nakon pobjede u Grčkoj osigurala prvu poziciju i direktan plasman u Rusiju narednog ljeta. Ipak, i pored toga Belgijanci su najavili da u Sarajevo dolaze po tri boda, te da žele nastaviti svoju impresivnu seriju bez poraza u kvalifikacijama za SP koja traje od 2009. godine.

Crveni đavoli su jutros odradili novi trening u sklopu priprema za utakmice protiv BiH i Kipra. Trening su propustili Marouane Fellaini i Romelu Lukaku koji su i dalje upitni za nastup na Grbavici. Ipak, povreda Lukakua nije ozbiljnije prirode, te je napadač Manchester Uniteda večeras trenirao odvojeno od ostatka ekipe.

Kao što je potvrdio Roberto Martinez Lukaku će trenirati nekoliko dana odvojeno nakon čega će obaviti nove testove da se provjeri da li je spreman za mečeve s BiH i Kiprom. Belgijski mediji večeras su objavili da Lukaku gotovo sigurno neće igrati protiv našeg tima, ali da će biti u konkurenciji za meč sa Kiprom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"U ovom trenutku Lukaku radi odvojeno od ostatka tima jer ne želimo da žurimo s oporavkom. Moramo biti strpljivi i mogu reći da je veoma upitno da li će biti spreman za meč u subotu protiv BiH. To ćemo vidjeti u petak, ali i zbog njega samog sumnjam da će igrati u subotu. Ipak, vjerujem da će biti u timu za meč s Kiprom"", rekao je Martinez nakon večerašnjeg treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi