Witsel: Bosna je naše najteže gostovanje, pravi ispit
Foto: EPA

I fudbaler Tianjina dolazi u Sarajevo

Witsel: Bosna je naše najteže gostovanje, pravi ispit

Veznjaku belgijske reprezentacije Axelu Witselu je zbog zaista nepotrebnog crvenog kartona protiv Gibraltara izrečena suspenzija u trajanju od dvije utakmice. A drugu utakmicu suspenzije će "odslužiti" upravo protiv Bosne i Hercegovine. 

Međutim, iako neće igrati, Witsel će u glavni grad naše države doputovati s ostatkom reprezentacije Belgije.

U subotu će Roberto Martinez morati "promiješati karte" zbog nedostatka nekoliko igrača, ali Witsel vjeruje u svoje kolege.

"Youri Tielmans, Kevin De Bruyne, Steven Defour i Marouane Fellaini, to su sve igrači koji posjeduju specifične kvalitete", izjavio je Witsel nakon današnjeg trening Crvenih đavola u Tubizeu.

U sastavu Belgije neće biti ni Radje Nainggolana, koji nije dobio poziv od Martineza, a Witsel nije želio komentarisati odluku selektora.

"Radja je dobar igrač, važan je za ekipu, ali nije na igračima da odlučuju ko će, ili neće biti izabran", izjavio je Witsel za dhnet.be, pa se osvrnuo i na svoju suspenziju:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Prošlog vikenda sam saznao da sam kažnjen sa dvije utakmice, što sam i očekivao, iako sam se nadao da će biti samo jedna utakmica suspenzije...Od petka sam u Belgiji i spremam se za meč protiv Kipra, a proveo sam i vikend sa porodicom. Mislim da je važno da se dobro spremim, čak iako ne mogu igrati u subotu. Putovat ću s delegacijom u Sarajevo i gledati utakmicu sa tribina, Bosna je naše najteže gostovanje u grupi, pravi ispit."

Utakmica Bosne i Hercegovine i Belgije odigrat će se na Grbavici u subotu od 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi