Napadač koji se nudio BiH ide u Trabzonspor?
EPA

Oprostio se od Orenburga

Napadač koji se nudio BiH ide u Trabzonspor?

Reprezentativac Srbije Đorđe Despotović, kojeg je na radaru imao i N/FSBiH, karijeru će nastaviti u Turskoj.

Iako je bilo glasina da se za napadača Orenburga interesuje CSKA iz Moskve, na kraju će Despotović pojačati Trabzonspor s čijim čelnicima je, kako prenose tamošnji mediji, sve dogovorio.

Despotović je na sebe pažnju skrenuo sa osam postignutih golova na 20 utakmica u ne pretjerano ofanzivnoj ekipi kakva je Orenburg, što mu je donijelo kapitensku traku, kao i poziv u reprezentaciju Srbije.

Transfer u klub kao što je Trabzonspor za njega je najveći u dosadašnjoj karijeri, tokom koje je, podsjetimo, još igrao za Crvenu zvezdu, Kairat, Astanu i Lokeren.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prije nekoliko godina Despotović je izjavio da ne bi imao ništa protiv da igra za BiH, odakle mu je majka, ali na kraju stigao je samo poziv Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi