Napadi na navijače Kosova u Plzenu

Policija u pripravnosti

Napadi na navijače Kosova u Plzenu

Reprezentacija Kosova večeras u Plzenu igra meč 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv domaće selekcije - Češke.

Utakmica je ovo koja bi mogla dosta toga reći kada je Grupa A u pitanju s obzirom da Češku na drugom i Kosovo na trećem mjestu dijeli samo jedan bod.

Kosovo, iako u zadnjem kolu igra protiv Engleske, ima šansi za plasman na Euro, pa je u Plzen doputovao i značajan broj navijača ove reprezentacije.

Međutim, za sada je za navijače Kosova izuzetno opasno u Plzenu.

Kosovski mediji javljaju da se već desilo nekoliko napada na gostujuće navijače od strane maksiranih, lokalnih huligana.

Češka policija je čak bila prisiljena napraviti zaštitni obruč oko grupe navijača Kosova kako bi spriječila nove napade.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Kosovo je na domaćem terenu savladalo Češku sa 2:1, dok večerašnji meč na Doosan Areni počinje u 20:45 sati.

Top Komentari

Pljuc
Europejci!
2 1
adoado
Kosovo je u tri godine napredovo vise neg bilo koja reprezentacija. Igraju srcem za svoj dres i to treba sportski postovat. Sretno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi