Napoli doživio jedno od najvećih poniženja u historiji

Na stadionu Maradona

Napoli doživio jedno od najvećih poniženja u historiji

A. Čaušević
Teme:

Napoli je u ponedjeljak na stadionu Diego Armando Maradona odigrao prijateljski meč protiv Beneventa i doživio sramotan poraz. 

Naime, Benevento je pobijedio Napolitance sa pomalo nevjerovatnih 1:5 što je svakako jedan od najvećih poraza u novijoj historiji Partenopeija.

Gosti su nakon prvog poluvremena imali dva gola prednosti preko Cala i Importe, da bi u drugom dijelo Politano iz penala vratio domaće u igru.

Ipak, do kraja Benevento postiže još tri gola. Pogađali su Foulon, Roberto Insigne (brat Lorenza Insignea op.a.) te Brignola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Napoli nije igralo niz reprezentativaca, ali ekipa u sastavu Marfella; Malcuit, Manolas, Jesus, Zanoli; Fabian Ruiz, Mario Rui; Politano, Ounas, Lozano; Petagna definitivno nije sebi smjela dopustiti ovakvo poniženje.

Napoli će u subotu biti domaćin Juventusu. Karte za utakmicu koja je Napolitancima obično najvažnija u sezoni su već raspordate pa se očekuje fantastična atmosfera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije