Napolitanci nisu dugo čekali: Poznat Gattusov nasljednik?
FOTO: EPA

Čini se da je stvar gotova

Napolitanci nisu dugo čekali: Poznat Gattusov nasljednik?

H. Zilić

Napoli nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, a to je koštalo trenerskog posla Genara Gattusa.

"Dragi Rino, veoma sam sretan što sam proveo skoro dvije sezone s tobom. Zahvalan sam na tvom radu i želim ti sreću gdje god odeš. Šaljem zagrljaje tvojoj supruzi i djeci", napisao je prvi čovjek kluba Aurelio de Laurentiis.

Napolitanci nisu puno čekali i odmah su se bacili na posao kada je u pitanju Gattusov nasljednik, a prema pisanjima vodećih italijanskih medija to će biti Sergio Conceicao.

Conceicao je od 2017. godine vodio tim Porta, a prije toga bio je na klupi Nantesa, Guimaraesa, Brage, Academice i Olhanensea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik u belgijskom Standardu.

Conceicao je kao igrač ostavio veliki trag u Italiji igrajući za Lazio, Parmu i Inter, a prema svemu sudeći sada će se na Apeninima okušati u ulozi trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti