Napoli deklasirao Genovu, Milan slavio u gostima kod Crotonea

Mečevi 2. kola Serije A

Napoli deklasirao Genovu, Milan slavio u gostima kod Crotonea

E. Čaušević

Napoli je danas na svom terenu deklasirao Genovu sa 6:0 u meču 2. kola Serije A, dok je Milan u gostima pobijedio Crotone (0:2).

Napoli je večeras pokazao svu svoju snagu protiv Genove, pet od šest golova vidjeli smo u drugom poluvremenu. Domaći su poveli već u desetoj minuti kada je Lozano pogodio za 1:0.

Do kraja prvog dijela bilo je nekoliko dobrih šansi, ali su mreže mirovale. No, onda u drugom poluvremenu Napolije očitao fudbalsku lekciju gostima.

Domaći su već u 46. minuti vodili sa 2:0, a ovaj put strijelac je bio Zielinski. Samo deset minuta kasnije bilo je 3:0 kada je Mertens zatresao mrežu indisponirane Genove.

U 65. minuti Napoli dolazi do četvrtog gola, a svoj drugi na ovom meču zabio je Lozano. Četiri minute kasnije na scenu stupa Elmas koji pogađa za 5:0.

Napoli je do šestog gola stigao već u 72. minuti kada je konačan rezultat postavio Politano. Napolitanci su prvi sa šest bodova, dok je Genova na 11. mjestu s tri boda.

Pobjedu u gostima večeras je upisao Milan koji je sa 2:0 pobijedio Crostone. Rossoneri su poveli u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada je gol iz penala postigao Kessie.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je do drugog gola stigao u 50. minuti, a ovaj put mrežu domaćeg tima zatresao Brahim Diaz što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao u finišu meča, te je pogodio prečku u 87. minuti. Milan je drugi sa šest bodova, a Crotone posljednji bez bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi