Napoli donira 32 tone hrane!

Nova inicijativa italijanskog kluba

Napoli donira 32 tone hrane!

Teme:

Napoli se pridružio listi italijanskih klubova koji se trude dati što veći doprinos svom društvu u vrijeme pandemije novog koronavirusa.

Fiorentina, Inter, Juventus i Milan su samo neki od klubova koji već odavno prikupljaju novac i prave donacije onima kojima su one sada najpotrebnije. I Roma je nedavno podijelila zaštitnu opremu lokalnim rimskim bolnicama i pomaže u dostavljanju hrane i lijekova svojim navijačima u samoizolaciji.

Sada je Napoli pokrenuo novu inicijativu "Charity Food" čiji je cilj nahraniti stanovnike Napulja i okoline koji su se našli u teškim okolnostima.

"32 tone hrane, podijeljene u 1000 paketa od po 32 kilograma biće podijeljene porodicama u napuljskoj regiji", poručili su iz Napolija.

"Puno smo razmišljali o tome kako učiniti nešto korisno i pomoći ljudima kojima je pomoć u ovim teškim trenucima potrebna", izjavio je "šef operacija" u Napoliju Formisano za Radio Kiss Kiss.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nakon naše inicijative pod imenog Uskršnja jaja za bolnice, željeli smo otići korak dalje tako da smo pozvali naše spornzore, pogotovo one koji su iz sektora hrane i pića, da zajedno osnujemo 'Charity Food'... Želim istaći proces distribucije koji smo usvojili jer paketi neće biti dijeljeni nasumice već preko 21 pomno izabrane grupe, 12 lokalnih volonterskih asocijacija i devet drugih ustanova i parohija, uljučujući i Nisida centar za maloljetne delikvente", istakao je Formisano, pa dodao:

"Radili smo transparentno i sa gotovo vojnom preciznošću kako bi bili sigurno da možemo pokriti što širi teritorij i pomoći porodicama kojima je pomoć najpotrebnija."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi