Šokantna odluka uoči utakmice Lige prvaka, Nijemci tvrde: "Tužan dan"

Nema ulaznica za gostujuće navijače

Šokantna odluka uoči utakmice Lige prvaka, Nijemci tvrde: "Tužan dan"

E. Škorić

Premda se nogomet igra zbog navijača, nekada se nažalost događa da su oni na posljednjem mjestu.

Svjedoci smo nekih neshvatljivih odluka Nogometnog saveza BiH, pa derbije širom naše zemlje gledamo bez prisustva gostujućih navijača, a katkad i bez domaćih, kao što je to slučaj sa sutrašnjim duelom Sarajevo - Željezničar, koji se igra u Trening centru Nogometnog saveza BiH s početkom u 13 sati.

No, taj problem imaju i drugi. Navijači Eintracht Frankfurta neće moći na stadion Napolija na revanš osmine finala Lige prvaka. Ministarstvop unutrašnjih poslova u Italiji odlučio je zabraniti prodaju ulaznica navijačima iz Njemačke.

Prije prve utakmice, u kojoj je Napoli kao gost slavio sa 2:0, navijače Napolija napali su navijači Eintrachta i tada je uhapšeno devet navijača njemačkog tima.

Eintracht Frankfurt u utorak je objavio saopćenje vezano uz prodaju ulaznica za uzvratni susret s Napolijem.

"UEFA je u ponedjeljak navečer obavijestila klub da će italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova zabraniti prodaju ulaznica navijačima Eintracht Frankfurta ", stoji u saopćenju.

Oglasi

Iz tog razloga navijači njemačkog kluba ne mogu računati na kupnju 2.700 ulaznica, koje zbog pravila UEFA-e pripadaju gostujućim ekipama. Eintracht sada čeka potpuni tekst dokumenta kako bi mogao poduzeti odgovarajuće korake po ovom pitanju.

Njemački "Sport1" je za komentar zatražio dužnosnika kluba Philippa Reschkea, koji je rekao:

“Nećemo dobiti ulaznice za utakmicu jer nam ih Napoli ne može prodati. Ovo je jedinstvena i prva takva situacija u evropskom nogometu. Nazvat ću ovo tužnim danom za nogomet".

Može se pretpostaviti da je odluka povezana sa zabrinutošću šta navijači Eintrachta mogu raditi u gradu ili na stadionu. Navijači ekipe iz Frankfurta već su se sukobili s navijačima Olympiquea iz Marseillea ove sezone u Ligi prvaka . Jedan od povrijeđenih navijača prebačen je u bolnicu u teškom stanju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako se na sve to uzme u obzir kakvog su temperamenta navijači sa juga Italije, onda je jasno da je možda ova odluka i najbolja, iako će Eintrachtu sigurno nedostajati podrška navijača u borbi za četvrtfinale.

Uzvrat između Napolija i Eintrachta iz Frankfurta igra se u srijedu 15. marta u 21 sat. Istina da je Napoli zakoračio u četvrtfinale, ali njemački predstavnik nema namjeru otputovati u Napulj s bijelom zastavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi