Napoli briljira i u Ligi prvaka: Čekirali su kartu za četvrtinu finala
FOTO: EPA

Eintracht bez šansi u revanšu

Napoli briljira i u Ligi prvaka: Čekirali su kartu za četvrtinu finala

H. Zilić

Napoli igra nevjerovatnu sezonu. U Italiji su blizu titule, a istim tempom guraju i u Ligi prvaka. To je večeras osjetio i Eintracht iz Frankfurta.

Napoli je i u revanšu bio bolji od njemačke ekipe i furioznom igrom prošao u četvrtinu finala.

Duel koji je večeras odigran u Napoliju završen je trijumfom italijanske ekipe 3:0 tako da je Napoli ukupno sa 5:0 prošao među osam najboljih timova Evrope.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dobar fudbal, nekoliko prilika, ali izostajala je završnica kod oba tima.

I kada se činilo da se na odmor ide sa 0:0 na scenu stupa ove sezone fenomenalni Osimhen i na asistenciju Politana pogađa za 1:0 u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena i s tim rezultatom otišlo se na odmor.

Napoli furiozno otvara i drugo poluvrijeme.

Oglasi

Igrala se 53. minuta kada je Osimhen postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Asistent je bio Di Lorenzo i to je bilo već velikih 2:0.

Napolitanci se tu nisu zaustavili. U 64. minuti dosuđen je penal za domaćine, siguran realizator za 3.0 bio je Zileinski.

U tim momentima gosti iz Njemačke su bili izgubljeni na terenu, pao im je moral i samo su čekali kraj utakmice.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultatat i Napolitanci su sasvim zasluženo proslavili plasman u četvrtinu finala Lige prvaka.

Tako je Napoli nastavio svoju nevjerovatnu sezonu i sigurno će u četvrtini finala biti ozibljan protivnik za svaku od ekipa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, revanš:

Napoli - Eintracht Frankfurt 3:0 (Osimhen 45+2', 53', Zielinski 64'(p))

Top Komentari

Eno30
Prelijep fudbal igraju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije