Festival crvenih kartona, produžeci i pobjeda Viole u Napulju u ludoj utakmici

Duel osmine finala

Festival crvenih kartona, produžeci i pobjeda Viole u Napulju u ludoj utakmici

E. Ganibegović

Fiorentina je izborila plasman u četvrtfinale Coppa Italije.

Viole su gostovale u Napulju na Diego Armando Maradona stadionu i u zanimljivoj utakmici protiv domaćeg Napolija nakon produžetaka slavile s 2:5.

Prvi je ozbiljnije zaprijetio Napoli u 21. minuti kada Elif Elmas, ali golman gostiju bio je na visini zadatka.

Dvadeset minuta kasnije gosti iz Firence stižu do vodstva. Saponara je lijepo uposlio Vlahovića, a ovaj savladava Ospinu za 0:1.

Nije dugo Fiorentina vodila s obzirom na to da je Mertens izjednačio samo tri minute kasnije.

Oglasi

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Venuti pokušava vratiti loptu glavom svom golmanu, no nije vidio da je Dragowski izašao s gola. Lopta je prošla, ali ne i Elmas, pa je golman gostiju dobio direktan crveni karton.

I s igračem manje u drugom poluvremenu Fiorentina dolazi do gola koji će se kasnije ispostaviti kao ključan za pobjedu. Pogodio je Biraghi u 58. minuti.

Oglasi

Da baš ne bude da su izgubili s igračem više, i Napoli se potrudio da ostane s 10 igrača, a crveni karton je u 84. minuti dobio Lozano i to nakon intervencije VAR-a.

U petoj minuti sudijske nadoknade Napoli ostaje i s devet igrača i to nakon što je drugi žuti karton dobio Fabian Ruiz. Minut nakon toga Petagna ipak zabija za 2:2 i mogli smo uživati u produžecima.

Fiorentina je s igračem više ipak stigla do pobjede. U nadoknadi prvog produžetka za 2:3 pogađa Venuti, a Piatek sve rješava golom u 108. minuti. Da dodatno utuče navijače Napolija potrudio se Maleh koji u 119. minut pogađa za 2:5.

Od 21 sat na rasporedu je još jedan duel osmine finala, a sastaju se Milan i Genoa.

Coppa Italia, osmina finala:

Napoli - Fiorentina 2:5 (Mertens 44', Petagna 90+6'; Vlahović 41', Biraghi 58', Venuti 105+1', Piatek 108', Maleh 119')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi