Napoli i Atalanta u vrlo dobrom meču podijelili bodove na San Paolu

Italijanska Seria A, 10. kolo

Napoli i Atalanta u vrlo dobrom meču podijelili bodove na San Paolu

Fudbaleri Napolija i Atalante podijelili su bodove večeras u 10. kolu Serije A jer su na stadionu San Paolo odigrali 2:2. 

Napoli je sjajno otvorio večerašnji meč i brzo je došao do vodstva. Igrao se 16. minut kada je Callejon centrirao a Maksimović glavom pogodio za vodstvo domaćih. Treba reći da je i prije vodećeg gola Napoli stvorio nekoliko dobrih šansi tako da je vodstvo bilo sasvim zasluženo.

Ipak, pred sami kraj prvog poluvremena gosti iz Bergama uspijevaju doći do poravnanja, a strijelac je bio Freuler.

Napoli u drugom dijelu susreta svim silama kreće na gol Atalante i ponovo inicjativu kruniše golom. Poljski napadač Milik je prvo iz slobodnjaka pogodio prečku, da bi nešto kasnije, u 71. minuti, pogodio nakon što je prošao i golmana gostiju. To je bilo 2:1 za Napoli.

Ipak, Atalanta se ni u tim okolnostima nije predavala pa je do poravnanja stigla četiri minute prije kraja susreta a pogodio je Iličić.

Napoli nakon ovog meča ima 18 osvojenih bodova i nalazi se na 4. poziciji dok je Atalanta mjesto ispred sa tri boda više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanki šampionat, 10. kolo:

Napoli - Atalanta 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi