"Zašto ne bi mogla i Atalanta uzeti Scudetto?"

Iskusni italijanski trener hvali Atalantu

"Zašto ne bi mogla i Atalanta uzeti Scudetto?"

Rezultati koje Atalanta bilježi pod vodstvom Gian Piera Gasperinija malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Ekipa iz Bergama je primjer kako za sjajne rezultate nisu potrebne ogromne pare, a danas kada je Gasperinijev tim u vrhu Serie A s tri boda manje u odnosu na Juventus, mnogi priželjkuju da postanu 'italijanski Leicester'.

Da nije nemoguće da se to dogodi mišljenja je i iskusni tamošnji trener Osvaldo Bagnoli, koji je takav podvig imao priliku da napravi u sezoni 1984-85 u kojoj je do titule odveo Hellas Veronu.

"Mogla bi i Atalanta da napravi takvo nešto. Zašto ne?", rekao je Bagnoli u intervjuu za La Gazzetta dello Sport, ne štedeći hvalospjeve:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Atalanta već godinama pokazuje svoju kvalitetu u Italiji, smjestili su se u sami vrh Serie A. Lijepo je vidjeti i da ti 'manji' klubovi postižu sjajne rezultate i da im se isplaćuje naporan rad."

Atalantin uspon prošle sezone je doveo i do direktnog plasmana u Ligu šampiona, ispred klubova pored Milana, Rome, Intera, Lazija..., a čudotvorac i glavni uzrok za to svakako je Gasperini koji će biti proglašen i počasnim građaninom Bergama.

Top Komentari

zvjezdan10
zato što od dinama gube 4-0
3 2
Mele
Digose Romu sa 2 komada, zabise 3 Laciju, zasluzuju da budu ispred, svakako...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi