Bez pobjednika u Napulju: Edin Džeko ponovo spasio Inter

Novi gol Dijamanta u Seriji A

Bez pobjednika u Napulju: Edin Džeko ponovo spasio Inter

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su remizirali u gostima protiv Napolija (1:1) u derbiju 25. kola italijanske Serije A.

Napoli je dosta bolje otvorio večerašnju utakmicu, a domaći su veoma rano došli do prednosti. U petoj minuti De Vrij je srušio Osimhena u kaznenom prostoru, glavni sudija je svirao penal nakon što je pogledao snimak ove situacije.

Loptu na bijelu tačku namjesto je Insigne i uspio je da pogodi za 1:0 za veliko slavlje navijača Napolija.

Napoli je do drugog gola mogao već u 12. minuti. Ovaj put u centru pažnje našao se Zielinski koji je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je stativa ovaj put bila saveznik Samira Handanovića.

Domaći tim ponovo prijeti u 28. minuti kada je u šansi bio Osimhen, no šutira preko gola. Inter je prvu šansu na meču imao u 36. minuti kada je Perišić centrirao s lijeve strane, a Džeko glavom šutira direktno u Ospinu.

Međutim, i pored lošije igre u prvom poluvremenu Inter je na samom startu drugog dijela uspio da dođe do izjednačenja.

Oglasi

U centru pažnje našao se Džeko koji je sjajno pogodio mrežu Napolija za 1:1 i uspio je da dođe do svog desetog gola ove sezone u Seriji A.

[twitter]https://twitter.com/Goal33254165/status/1492566156019916800[/twitter]

Do prve prave šanse čekali smo do 69. minute. U odličnoj prilici bio je Elmas koji je ostao sam ispred Handanovića, ali je golman Intera uspio nekako da odbrani njegov udarac i pošalje loptu u korner.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U finišu utakmice igralo se većinom na sredini terena, te je Inter imao incijativu, a Napoli je čekao prilike iz kontri.

Ipak, do kraja utakmice nismo vidjeli neke ozbiljnije prilike i na kraju je ostalo 1:1. Inter je ostao prvi na tabeli sa 54 boda, dok drugoplasirani Napoli ima bod manje, ali i utakmicu više u odnosu na klub s Meazze.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
BITNO JE MALE EKIPE DOBOTI. JUVENTUS TAKO UVJEK UZME TITULU. IMA JOŠ DA SE IGRA. NEPRED INTER I NAPRED DŽEKO.
8 0
Dinouz
Izgubice inter titulu , nazalost, tesko dobijaju jake protivnike....tako da...
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije