Napoli ispao iz Lige prvaka, automatski je počelo veliko slavlje igrača i navijača Juventusa

I FIFA potvrdila

Napoli ispao iz Lige prvaka, automatski je počelo veliko slavlje igrača i navijača Juventusa

E. Škorić

Fudbaleri Napolija večeras u Barceloni poraženi s 3:1 u revanšu osmine finala Lige prvaka, a taj poraz donio je sreću drugoj ekipi iz Serije A.

U Napulju je bilo 1:1, ali večeras u Barceloni Katalonci su odradili dobar posao, slavili s 3:1 i sa ukupnih 4:2 izborili još jedan nastup u četvrtfinalu najelitnijeg klupskog takmičenja.

Nakon što je Napoli eliminisan, postalo je zvanično da će Juventus nastupiti u prvom izdanju novog formata Svjetskog klupskog prvenstva, koje je na rasporedu u ljeto 2025. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na ovom turniru nastupit će 32 ekipe iz svih krajeva svijeta, a tamo će se, zahvaljujući ispadanju Napolija, naći i Stara dama. Inače, gleda se četverogodišnji UEFA ranking za klubove, a sigurno mjesto na turniru imaju Bayern, PSG, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Chelsea, Real Madrid, Manchester City...

Napolitanci su pokušali na nekoliko pravnih načina da maknu Juve s puta, ali FIFA je prošle sedmice ponovila da je Juve ostao na pol poziciji.

Oglasi

Predsjednik Aurelio De Laurentiis nadao se da će Juventus biti isključen na temelju financijskih nepravilnosti zbog kojih su bili uklonjeni iz UEFA-inog natjecanja ove sezone.

Unatoč tome što nije bio u Ligi prvaka ove sezoen, Juve je ipak skupio dovoljno bodova da se nađe ispred aktuelnog prvaka Italije, Napolija, te će nastupiti u SAD-u i borit će se za laskav kluspki trofej.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter je već osigurao svoje mjesto na turniru s 32 ekipe, koji će se održavati svake četiri godine i uključivat će klubove diljem svijeta.

La Gazzetta dello Sport je izvijestila da je De Laurentiis obećao igračima Napolija po 10 miliona eura ako večeras pobijede Barcelonu u osmini finala Lige prvaka, ali sve to je bilo uzaludno da se zaustavi Xavijeva ekipa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi