Ovo nije viđeno u svijetu fudbala: Nigdje kao u Napulju!

Nevjerovatne scene

Ovo nije viđeno u svijetu fudbala: Nigdje kao u Napulju!

Esmer Oštraković
Teme:

Ekipa Napolija ostvarila je novu pobjedu, ovaj put protiv Juventusa i tako je došla praktično na korak od titule u Seriji A.

Ipak, priča dana su navijači ovog kluba koji su pratili autobus svojih igrača dok su se vraćali kući sa utakmice.

Svi su se u Napulj vratili malo prije 3 sata ujutro, ali navijači su pratili autobus sa svojim igračima sve do stadiona.

Fudbaleri su snimali sve to i objavljivali na društvenim mrežama, te je jasno da im sva ta podrška znači jako mnogo.

Veliki broj navijača čekao ih je i na aerodromu gdje se dugo slavila ova velika pobjeda, a sve to je uvod u proslavu titule.

Oglasi

Sve su iskoristili i igrači koji su snimali slavlje, a jedan od njih je Kvaratshkelia.

Kada je riječ o utakmici prava uzbuđenja na ovom susretu viđena su tek u samom finišu utakmice.

Gotovo ništa veliki rivali nisu pokazali u 80 minuta meča, ali finiš je donio nevjerovatne scene.

Prvih 45 minuta nisu donijeli apsolutno ništa. Massimiliano Allegri je postavio svoj tim onako kako najbolje zna, čvrsto i žestoko, pa Napoli nije mogao napraviti previše u fazi napada.

Ono što vrijedi istaći je sporan trenutak i duel Federica Gattija i Khivche Kvaratskhelije. Došlo je do udaranja, ali sudac Fabbri i VAR nisu reagovali.

Juventus je iz kontre došao do gola. Angel Di Maria je pogodio za 1:0, ali zatim na scenu stupa VAR. Pozvali su Fabbrija da pregleda snimak potencijalnog prekršaja Milika u začetku akcije i on je odlučio da poništi pogodak uz velike proteste domaćih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zabio je Juve i u 90. minuti po ulasku Dušana Vlahovića. Ipak, ovog puta je opravdano poništen pogodak jer je Chiesi pobjegla lopta.

A onda u 93. minuti šok u Torinu. Giacomo Raspadori koristi šansu i postiže pogodak za pobjedu Napolija od 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi