Torinska noć puna sumnje: Je li sudija pokrao Juventus?

Fabbrijeva odluka izazvala lavinu komentara

Torinska noć puna sumnje: Je li sudija pokrao Juventus?

M. Šljivak

Juventus je večeras u Torinu poražen od Napolija s 1:0 u jednom veoma kontroverznom meču u kojem sudija Michael Fabbri nije bio na nivou za veliki italijanski derbi. Posebno se to odnosi na scenu iz 83. minute kada je Angel Di Maria postigao pogodak, a Fabbri ga je poništio.

Juventus je u Torinu izgubio od Napolija. Giacomo Raspadori je pogodio za pobjedu gostiju od 1:0 u 93. minuti, no mnogi navijači Stare dame smatraju da su u ovom meču pokradeni.

Razlog za to je scena iz 83. minute meča. Angel Di Maria je postigao pogodak nakon kontre, ali je sudija Michael Fabbri poništio pogodak zbog prekršaja u začetku akcije.

Fabbri je pregledao snimak situacije koja je prethodila kontri. Odlučio je dosuditi prekršaj Arkadiusza Milika nad Lobotkom i ova situacija je izazvala veliku kontroverzu.

[twitter]https://twitter.com/BianconeriZone/status/1650239573136404482[/twitter]

Navijači Juventusa nemaju nikakve dileme. Ovo je bila pogrešna odluka i uvjereni su kako je njihov tim pokraden u ovom meču.

Oglasi

Odluka sudije je itekako kontroverzna, posebno zbog činjenice da se tokom sezone ovakve scene nisu ni pregledale u VAR sobi, no ovog puta je odlučeno da se situacija pregleda i gol Stare dame je poništen.

Pogledajte kompletnu situaciju i prosudite sami je li sudija Fabbri oštetio Juventus i tako direktno utjecao na rezultat.

Bianconeri su usprkos porazu ostali na trećem mjestu s 59 bodova. Treći je ovo uzastopni poraz Juventusa i pitanje je šta bi se sve dešavalo da su u ovim duelima uspjeli upisati pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači nisu zadovoljni ni radom trenera Massimiliana Allegrija. Konstantno se na društvenim mrežama i u fan clubovima traži njegov odlazak i nakon ove sezone sigurno je da će rukovodstvo kluba dobro razmisliti o svemu.

Na tabeli Serije A Napoli je vodeći sa 78 bodova i na korak je od titule prvaka. Lazio je drugi sa 61 bodom, a Juventus nastavlja borbu za Ligu prvaka u kojoj će mu se pridružiti Roma, Milan i Inter.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Trener takozvanog veleza iz vrapcica priznao da su magaRAd
1 3
Mirsad1705
Svakome, ko je vidio usporeni snimak, je kristalno jasno da je u pitanju čista krađa. Start igrača Juventusa je bio na loptu, bez obzira na glumu igrača Napolija. O blago rečeno sumnjivom postupku pregleda svega u VAR sobi i odluke sudije da poništi gol ne treba trošiti riječi. Farsa.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti