Napoli novi klub koji želi Rakitića

Ne nedostaje interesa za hrvatskog reprezentativca

Napoli novi klub koji želi Rakitića

Ivan Rakitić ovog ljeta trebao bi napustiti Barcelonu, ako je vjerovati predviđanjima talijanskih i španjolskih medija koji tvrde kako je pitanje samo kluba u kojem će nastaviti karijeru.

Mjesecima se piše o interesu talijanskih klubova poput Milana, Intera i Juventusa, a spominjali se još članovi La Lige Sevilla i Atletico Madrid. Ranije se spominjao i interes Manchester Uniteda. Sada se pojavila informacija o interesu Napolija koju je objavio napuljski Radio Kiss, a prenijela Marca.

Iako su šanse Napolitanaca da dovede hrvatskog reprezentativca male zbog interesa jačih i solventnijih klubova, u gradu podno Vezuva ipak rade na ovom potencijalnom transferu. 

Napoli je navodno već krenuo u pregovore s Kataloncima i što se tiče samih razgovora s klubom ima ravnopravnu poziciju kao i ostali interesanti za usluge hrvatskog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo nije prvi prijelazni rok u kojem se piše o Rakitićevom odlasku iz Barcelone, a u prošlom prijelaznom roku ga se i sam klub pokušavao riješiti tako što bi ga poslao u Pariz kao dio odštete za Neymara.

"Svjestan sam situacije i svog statusa, ali nisam vreća krompira s kojom mogu raditi što ih volja. Želim biti tamo gdje me vole, poštuju i trebaju. Ako je to u Barceloni, divno, a ako nije, otići ću tamo kamo želim ja sam, a ne kamo me pošalju. Već sam klubu jasno dao do znanja da neću trpjeti takvo ponašanje" - rekao je Rakitić prije devet dana za Mundo Deportivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi