Napoli odbio ponudu koja je mogla ući u fudbalske anale

Ko je tražio Koulibalyja?

Napoli odbio ponudu koja je mogla ući u fudbalske anale

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je za italijanske medije izjavio kako je još jednom odbio prodati Kalidoua Koulibalyja.

Ovaj sjajni stoper je već duže vremena na meti nekoliko najvećih evropskih klubova, a De Laurentiis je priznao da je nedavno odbijena ponuda teška 105 miliona eura.

Da je ponuda prihvaćena, 27-godišnji Senegalac bi postao najskuplje plaćeni defanzivac u historiji fudbala, pošto do sada niti jedan odbrambeni fudbaler nije pravio transfer u vrijednosti od 100+ miliona. Trenutni rekorder je Virgil van Dijk, koji je iz Southamptona prešao u Liverpool za 78,8 miliona eura.

"Mi smo klub koji je i te kako u stanju razvijati mlade igrače i zadržavati ih na duži period. Odbili smo 105 miliona eura za Koulibalyja, a to je nešto što niko ranije nije nudio za nekog štopera, te siguran znak da je on vrhunski igrač", rekao je De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nije poznato koji klub je poslao ponudu o kojoj se govori, ali najvjerovatnije je to bio Manchester United, koji silno traži pojačanje u odbrani.

Kalidou Koulibaly je ove sezone odigrao 22 utakmice za Napoli u svim takmičenjima, a za ovaj klub je potpisao na ljeto 2014. godine kada je iz Genka stigao za samo osam miliona eura.

Top Komentari

Samkodk
Lazov..
8 0
teddy sheringham
Kakav spiner!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi