Napoli pregazio Fiorentinu
Foto: EPA

Serie A, 37. kolo

Napoli pregazio Fiorentinu

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Napolija pobijedili su Fiorentinu s 4:1 u susretu 37. kola italijanske Serije A.

Domaćim fudbalerima pobjeda je bila neophodna kako bi nastavili trku s Romom za direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone i do nje su došli sasvim zasluženo.

Prvo poluvrijeme donijelo je dva pogotka. Koulibaly je u osmoj minuti donio domaćim prednost od 1:0, da bi Lorenzo Insigne u 36. minuti povećao prednost na 2:0.

Novi gol u mreži Viola viđen je u 57. minuti kada je pogodio Dries Mertens. Tri minuta kasnije gosti su smanjili na 3:1 golom Iličića, ali je u 64. minuti Mertens drugim golom večeras završio posao u ovom meču za 4:1.

Napoli je usprkos pobjedi i dalje u podrđenom položaju pred posljednje kolo i treba im kiks Rome protiv Genove u posljednjem kolu uz pobjedu nad Samprodijom.

Serie A, 37. kolo:

Napoli - Fiorentina 4:1

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi