Rijeka nemoćna protiv nadahnutog Napolija, Granada nastavila da živi evropski san

Važne pobjede

Rijeka nemoćna protiv nadahnutog Napolija, Granada nastavila da živi evropski san

S. Grebović

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 4. kolo UEFA-ine Evropske lige.

Navijači Napolija su u Maradoninu čast van San Paola priredili spektakularnu bakljadu posvećenu velikom Maradoni i time dali dodatni vjetar u leđa i onako favorizovanom Napoliju protiv Rijeke koja je večeras bila nemoćna na jugu Italije.

Napolitanci su dominirali od prvog minuta, stvarali šanse, ali su do pogotka došli autogolom četiri minute prije kraja prvog poluvremena kada je sopstvenu mrežu nespretno zatresao Anastasio. Rijeka je stidljivo napadala, ali je svako pitanje pobjednika riješio Lozano sredinom drugog dijela za kontačnih 2:0.

U drugoj utakmici grupe mršravi remi u kojem su mreže mirovale odigrali su AZ Alkmaar i najveće iznenađenje ove sezone u La Ligi, ekipa Real Sociedada koja je lider na Pirinejima.

Golova je zato bilo u drugoj utakmici odigranoj u Nizozemskoj, tačnije u Eindhovenu, gdje je domaći PSV slavio protiv PAOK-a sa 3:2. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Grci su vodili sa dva gola prednosti već nakon 13. minuta golovima Varele i Tziolisa, da bi uslijedio veliki preokret. Nizozemci su ubacili u brzinu više i za svega 23 minuta postigli tri pogotka za veliki trijumf čime su preskočili PAOK i sada su na drugoj poziciji koja vodi u nokaut fazu.

Lider grupe je fenomenalna Granada, koja je stigla do nove pobjede. Španska senzacija je ponovo bila bolja od Omonije, ovaj put sa 2:1 čime su sebi širom otvorili vrata druge faze takmičenja.

Top Komentari

pero98
Nema veze Rijeko, idemo dalje. Forza Fiume.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi