Napoli se rješava Gattusa, tri imena u igri

Rino gubi povjerenje

Napoli se rješava Gattusa, tri imena u igri

U Napoliju su, kako izvještaju italijanski mediji, spremni ponovo promijeniti trenera.

Krajem 2019. godine Napolitanci su smijenili Carla Ancelottija i na njegovo mjesto postavili Gennara Gattusa, no pod Vezuvom i nisu pretjerani zadovoljni radom nekadašnjeg fudbalera Milana.

Nadali su se u Napoliju da će uvezati treću pobjedu za bijeg iz donjeg dijela tabele, ali u nedjelju na domaćem terenu su doživjeli iznenađujući poraz od Leccea (2:3), što je dovelo do velikih kritika na Rinov račun.

"U Napoliju ozbiljno razmišljaju o tome da u junu ne produže ugovor sa Gattusom. Klupski gazda De Laurentiis traži alternativu", pišu italijanski mediji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Calciomercato.it navodi da Napoli pod Gattusovim vodstvom osvaja manje bodova, postiže manje i prima više golova nego što je to činio u vremenu kada je na kormilu kluba bio Carlo Ancelotti.

Ukoliko Gatusso postane bivši, pominje se kako bi ga mogli naslijediti Ivan Jurić, Gian Piero Gasperini ili Luciano Spalletti.

Top Komentari

Ade1987
Ancelotti je ispred ovoga milion godina
6 0
Maestro
Nikakav trener al nije bio bolji ni ko igrač
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi