Huligani su sinoć došli u grad - policija nema mira, danas prijete novi neredi

Opsadno stanje pred meč Lige prvaka

Huligani su sinoć došli u grad - policija nema mira, danas prijete novi neredi

Edmir Škorić

Nekoliko stotina njemačkih navijača doputovalo je na jug Italije da podrži svoj tim u Ligi prvaka, ali su napravili haos noć prije utakmice.

Jučer iza 22 sata nekoliko napuljskih ulica bilo je poprište vandalizma i nasilja koje su izvršili ultrasi Union Berlina, a koji su u više navrata dolazili u sukob s policijom. Bacali su dimne bombe i petarde, dok je policija odgovorila pendrecima i suzavcem.

Uočena je šteta na automobilima i nekim izlozima, viđene su prevrnute kante, a ulice su bile blokirane. Oko 200 navijača koji su doputovali iz Berlina pravili su haos po centru italijanskog grada.

Policija je uspjela staviti stvari pod kontrolu. Ima lakše povrijeđenih navijača, a svi su se na kraju vratili u hotele u kojima su odsjeli.

Večerašnja utakmica Napolija i Union Berlina igra se od 18:45 sati, a policijske snage će od ranih sati današnjeg dana biti pod budnim okom kako bi se spriječio svaki novi incident.

Oglasi

Poznavajući lokalne huligane, navijače Napolija, nije isključeno da će se neredi ponoviti, pa bi bilo poželjno izbjeći bilo kakve susrete njih i navijača koji su doputovali iz Italije.

Union Berlin igra debitansku sezonu u Ligi prvaka, ali sa tri poraza zakovan je za dno grupe C, dok Napoli ima šest bodova i zauzima drugo mjesto, te bi eventualnom pobjedom praktično zakoračio u nokaut fazu. Lider je Real Madrid sa devet bodova, dok trećeplasirana Braga ima tri boda.

Ako navijači Uniona nisu puno očekivali u Ligi prvaka, sigurno jesu u Bundesligi, ali ova sezona se pretvorila u košmar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Union se nalazi tek na 16. mjestu sa samo šest bodova i u 10 mečeva je upisao tek dvije pobjede i čak osam poraza, pa postoji strah da će u sezoni u kojoj prvi put igraju Ligu prvaka doživjeti sramotu i ispadanje u 2. ligu.

Berlinskoj krizi se kraj ne nazire, a slijede im teški mečevi. Nakon Napulja, narednog će vikenda gostovati vodećem Bayeru u Leverkusenu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi