Osimhenu je svega preko glave, izabrao novi klub i odlazi već u januaru
Victor Osimhen

Nigerijac i dalje u sukobu s Napolijem

Osimhenu je svega preko glave, izabrao novi klub i odlazi već u januaru

Endin Čaušević

Victor Osimhen bi već u januaru mogao napustiti Napoli nakon što je imao određene nesuglasice s klubom vezano za objave na društvenim mrežama, a sada je svima jasno koji klub to pokušava iskoristiti i dovesti Osimhena.

Sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada je Napoli na svojim kanalima na društvenim mrežama ismijavao Osimhena što je sve iznenadilo, a ponajviše Nigerijca koji im je to itekako zamjerio.

Osimhenu su te objave itekako zasmetale zbog čega je odmah poručio da želi napustiti Napulj i da čeka januarski prelazni rok kako bi promijenio klub.

U Napoliju rade sve kako bi izgladili odnos s Nigerijcem jer je on bez dileme najbolji igrač tog tima, a njegov odlazak bi sigurno bio ogroman udarac za Napolitance.

Pomno ovu situaciju već neko vrijeme prati Chelsea koji je odlučan da već u januaru pokuša dovesti Osimhena na Stamford Bridge.

Oglasi

Plavci muku muče s napadačima ove sezone, a Osimhen im je trenutno najveća želja, te se već spreman ponuda za njega.

Čelnici Chelseaja vrše pritisak na Napoli da počnu pregovore jer je i Nigerijac tražio odlazak iz kluba u januaru, te se nada da mu De Laurentiis neće praviti problem.

Chelsea je spreman da plati oko 100 miliona eura za Osimhena koji bi za londonski klub sigurno bio ogromno pojačanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osimhen je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Napolija upisao deset nastupa, te je dao šest golova. S Napolijem ima ugovor do ljeta 2025. godine, a u ovaj klub stigao je prije tri godine iz Lillea za 75 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi