Od bajke do horora: Stadion pun, a kriza nestvarna
FOTO: EPA

Od augusta su u crnoj seriji

Od bajke do horora: Stadion pun, a kriza nestvarna

Haris Zilić

Prošle sezone bili su hit evropskog fudbala, a u tekućoj sezoni prolaze kroz prave noćne more u svim takmičenjima. Imaju negativan niz u koji je teško povjerovati.

Union Berlin je iznenadio prošle godine sve i zauzeo četvrto mjesto u Bundesligi te tako izborio historijski plasman u Ligu prvaka.

Međutim bajka iz Berlina u tekućoj sezoni doživljava pravi sunovrat.

Njemačka ekipa ne zna za trijumf u posljednjih 11 zvaničnih mečeva u svim takmičenjima, da stvar bude gora nimaju niz od 11 poraza.

Novi poraz Union Berlin je pretrpio sinoć u drugom kolu Kupa Njemačke, bolji je bio Stuttgart rezultatom 1:0.

Oglasi

U Bundesligi imaju niz od sedam poraza, a u grupnoj fazi Lige prvaka doživjeli su tri uvodna poraza od Reala, Napolija i Brage i teško mogu izboriti evropsko proljeće.

Na tabeli Bundeslige trenutno su na 15. poziciji sa šest osvojenih bodova što je bod više od opasne zone.

Prošle sezone u brbi za vrh, a ove u grčevitoj borbi za opstanak ako je suditi prema trenutnim rezultatima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za vikend tim iz Berlina u desetom kolu Bundeslige dočekuje Eintracht i sve osim trijumfa teško bi navijači progutali koji imaju još bonusa prema svojim ljubimcima radi prošle historijske sezone. Ove sezone je stadion bio pun na svim utakmicama, a na mečevima Lige prvaka je bilo prekom 70.000 gledatelja jer utakmice igraju na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

U tekućoj sezoni u Bundesligi imaju dva trijumfa i sedam poraza. Sezonu su otvorili sa dva trijumfa protiv Mainza i Darmstadta, prije toga su u prvom kolu Kupa savladali Walldorf i činilo se da će to biti još jedna nevjerovatna sezona za Union Berlin, ali onda strahovita kriza kojoj se još ne vidi izlaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti