Napoli već pronašao zamjenu za Koulibalyja?

Da li je Nijemac dorastao zadatku?

Napoli već pronašao zamjenu za Koulibalyja?

Poremetio je koronavirus fudbal u Evropi. Ne zna se kada će se ni da li će se uopšte nastavljati takmičenja na Starom kontinentu.

Stao je fudbal, ali ne i špekulacije o mogućim transferima u skorije vrijeme.

Tako se i dalje u Italiji intenzivno piše da bi stameni štoper Napolija Kalidou Koulibaly novu sezonu mogao dočekati u Manchester Unitedu, PSG-u...

Sada Calciomercato.com piše da je Napoli već pronašao igrača kojeg bi volio dovesti na San Paolo kao zamjenu za Koulibalyja.

Riječ je o 23-godišnjem defanzivcu Freiburga Robinu Kochu.

Navodno bi Koch mogao biti povoljna alternativa za sjajnog Koulibalyja (koji bi u slučaju transfera mogao postati jedan od najskupljih defanzivaca ikada) s obzirom da njegov ugovor sa Freibrugom važi do 2021. godine. Ipak, odlazak Koulibalyja bi napravio veliku prazninu u Napoliju, pa bi Koch imao težak zadatak da istu popuni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Koch je već skupio dva nastupa za A selekciju Njemačke, a ove sezone je odigrao 24 utakmice u dresu Freiburga.

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis je već potrošio 14 miliona eura kako bi iz Verone doveo Amira Rrahmanija, ali je i njemu jasno da reprezentativac Kosova ne može sam nadomjestiti Koulibalyja - u slučaju da Senegalac ode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi