Napoli zagorčao život Liverpoolu, u posljednjem kolu Salzburg ima šansu šokirati Evropu

Liga prvaka, grupa E, 5. kolo

Napoli zagorčao život Liverpoolu, u posljednjem kolu Salzburg ima šansu šokirati Evropu

Liverpool i Napoli su u grupi E Lige prvaka podijelili bodove jer su odigrali 1:1, dok je Salzburg u drugom meču ove grupe slavio kod Genka sa 4:1. 

Napoli je uspio otkinuti bod na Anfieldu i na taj način zagorčati život Redsima koji u posljednjem kolu moraju biti na ogromnom oprezu.

U uvodnim minutama ovog susreta nije bilo većih uzbuđenja pa smo već nakon prve prave akcije na utakmici vidjeli pogodak.

Igrao se 21. minut kada je Di Lorenzo odigrao sjajnu dubinsku loptu prema Driesu Mertensu, a Belgijanac na vrlo dobar način matirao Alissona za vodstvo Napolitanaca.

Liverpool je pokušao uzvratiti pred kraj prvog dijela susrta, ali udarac Jamesa Milnera brani golman Alex Meret.

U nastavku meča Liverpool odmah prijeti preko Roberta Firmina ali jedan od odbrambenih igrača Napolija to spašava s gol crte. Odmah nakon toga prijeti i Mohamed Salah, ali Meret to brani.

Napadi su se isplatili u 65. minuti kada nakon asistencije Milnera Dejan Lovren pogađa za 1:1.

Do kraja susrta pokušao je i Wijnaldum s velike udaljenosti, ali pored gola.

Liverpool nakon ovog remija ostaje lider u grupi E sa 10 osvojenih bodova dok je Napoli ostao drugi sa devet.

U drugom susretu ove grupe večeras su u Belgiji sage odmjerili Genk i Red Bull Salzburg, a na kraju je gostujuća ekipa slavila sa visokih 4:1.

Salzburg je nakon ovog meča ostao treći sa sedam bodova, dok je Genk posljednji u grupi sa samo jednim bodom.

U posljednjem kolu Napoli dočekuje Genk, a Salzburg Liverpool. Ukoliko Austrijanci dobiju barem 1:0 ekipu Jurgena Kloppa, izbacit će je iz Lige prvaka i to u slulčaju da Napoli pobijedi Genk na domaćem terenu.

UEFA Liga prvaka, 5. kolo, grupa E:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Genk - Salzburg 1:4

Liverpool - Napoli 1:1

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BojanN
@Edin Merlin kako to kad si ti *****cina, i to ona poslusna kuja.. dabogda pogino smradu sljamu zadnji klosaru daj adresu da ti dodjem kuci smece jedno
1 8
Edin Merlin
Pišljivi LOOSERPOOL !!!
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti