Napoliju samo bod u Firenci, Roncaglia pogodio sa centra

Fiorentina prejaka za Napoli

Napoliju samo bod u Firenci, Roncaglia pogodio sa centra

A. Haznadarević

Trećeplasirana momčad Serie A Napoli, u 21. kolu je imala težak zadatak da na gostovanju kod Fiorentine nastavi pobjednički niz, što im nije pošlo za rukom, pa je meč završen remijem 1:1.

Prilično mala bodovna razlika od pet bodova, mogla je nagovijestiti jedan tvrd meč, što je zaista i bio slučaj.

 

Velika se borba vodila na terenu, a samo u prvom poluvremenu glavni arbitar Mauro Bergonzi je bio primoran pokazati čak šest javnih opomena.

 

Ipak, u 33. minutu dogodilo se prvo veliko uzbuđenje, Facundo Roncaglija je izveo slobodni udarac sa centra igrališta, a nakon katastrofalne reakcije golmana De Sanctisa lopta je završila u mreži Napolitanaca.

 

Uspio se Napoli vratiti u 42. minutu susreta, kada je Marek Hamšik izveo korner, a sjajni Edinson Cavani glavom poravnao rezultat na 1:1.

 

U drugom poluvremenu mreže su mirovale, te nije bilo promjene rezultata, tako da su se obje momčadi morale zadovoljiti sa po jednim bodom.

 

Serie A, 21. kolo

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina - Napoli 1:1 (Roncaglia 33 / Cavani 42)

  


Roncaglia @SpheraChannel by SpheraChannel
Cavani @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.