Napolitanci mogu prestati sanjati: Remi protiv Milana za oproštaj od titule

Serija A, 32. kolo

Napolitanci mogu prestati sanjati: Remi protiv Milana za oproštaj od titule

Čini se kako su se fudbaleri Napolija nakon današnjeg remija protiv Milana u gostima oprostili od titule prvaka Italije koju su toliko sanjali. 

Napoli je prije ovog kola zaostajao četiri boda za vodećim Juventusom, a sada bi se taj zaostatak mogao popeti na čitavih šest bodova ako Juventus u nastavku dana porazi Sampdoriju na domaćem terenu.

Milan i Napoli su podijelili bodove u utakmici 32. kola, a taj remi, osim Napolitancima, ne odgovara ni Rossonerima. Naime, ekipa Genara Gattusa je imala prikliku da se pobjedom približi na minus pet u odnosu na klubode koji se bore za Ligu prvaka, ali ponovo nisu iskoristili svoju šansu.

Što se tiče same utakmice, nije bilo pretjerano mnogo uzbuđenja, a uvjerljivo najbolju priliku na susretu imao je Poljak Milik kojeg je Donnarumma u sudijskoj nadoknadi jednom od najboljih odbrana u sezoni spriječio da postigne zlata vrijedan gol za svoj tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je nakon ovog remija ostao šesti sa 53 osvojena boda, dok je Napoli na drugoj poziciji sa 78.

Što se tiče ostalih rezultata utakmica koje su počele u istom terminu, Bologna je slavila protiv Verone sa 2:0, a Sassuolo i Benevento su podijelili bodove odigravši 2:2.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi