Napravljen veliki korak ka dovođenju Evropskog ili Svjetskog prvenstva na Balkan!

Potpisan Memorandum

Napravljen veliki korak ka dovođenju Evropskog ili Svjetskog prvenstva na Balkan!

A. Čaušević

Grčka, Rumunija, Bugarska i Srbija su danas potpisali Memorandum koji predstavlja okvir za podnošenje kandidatura za organizaciju Evropsko prvenstva 2028. ili Svjetskog prvenstva dvije godine kasnije.

Sastanak je održan u Solunu, a incijalni komitet čine po četiri predstavnika svake zemlje, odnosno ministri za sport i njihovi zamjenici, jedan zvaničnik i dva predstavnicka fudbalskih saveza.

Kako sada stvari stoje incijalni komitet će se zasjedati dva puta godišnje ili kada za tim bude potrebe. Predsjedavanje će se vršiti naizmjenično, odnosno po principu rotacije po abecenom rendu imena država.

EURO 2020 će biti održan širom Evrope u 10 različitih gradova, dok je Katar. domaćin narednog Svjetskog prvenstva 2022. godine

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Evropsko prvenstvo 2024. godine će se igrati u Njemačkoj, a Mundijal 2026. godine će organizovati SAD, Kanada i Meksiko.

Promo

Top Komentari

Mica
smijesno treba srbija bih i hrvatska i makedonija da organizuju zajedno.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi