FS Srbije prijavljen FIFA-i

Zbog kršenja principa

FS Srbije prijavljen FIFA-i

A. Čaušević

Fudbalski savez Srbije prijavljen je Međunarodnoj fudblaskoj federaciji. Krovnu kuću fudbala naših istočnih komšija je prijavilo udruženje profesionalnih fudbalera FIFPro. 

FS Srbije je prijavljen zbog kršenja principa savjesnog vođenja saveza i narušavanja integriteta organa saveza.

Prijava je uslijedila nakon što je preinačena prvobitna odluka da Vladimir Simunović može raskinuti ugovor s Radničkim iz Niša.

Prvo je donesena odluka da Simunović može raskinuti ugovor, nakon toga su promijenjene sudije, tj. FS Srbije je jednog od sudija iz prvog pocesa skinuo sa liste te ga zamijenio sudijom koji radi za Radnički pa je odlučeno da 25-godišnji fudbaler ne može napustiti klub iz Niša.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

FIFPro je u prijavi naveo i podatak da je u Srbiji čak 50 % igrača bilo u arbitražnom sporu s klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi