Napredak je očigledan: Kako je izgledao Liverpool pod palicom Royja Hodgsona?

Nije se baš proslavio na Anfieldu

Napredak je očigledan: Kako je izgledao Liverpool pod palicom Royja Hodgsona?

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola večeras igraju na gostovanju kod Crystal Palacea u okviru drugog kola engleskog Premiershipa.

Poznato je da Crystal Palace s klupe predvodi iskusni Roy Hodgson koji je svojevremeno bio i trener Liverpoola. Hodgson nije imao mnogo uspjeha na klupi Redsa i navijači ovog kluba se baš ne vole sjećati vremena dok ih je predvodio ovaj engleski stručnjak.

Pred večerašnji okršaj u Londonu mnogi su se odlučili prisjetiti vremena dok je Hodgson trenirao Liverpool. Nekadašnji selektor Engleske je na klupu Redsa stigao 2010. godine, ali je klub napustio već 5. januara 2011. godine nakon što je ovaj tim poražen od Blackburna sa 3:1.

Hodgson je poslije te utakmice razgovarao s čelnicima kluba i donesena je odluka da je najbolje da prekinu saradnju. Navijači su se prisjetili kako je izgledao tadašnji tim Liverpoola i poručili su da je to najbolji pokazatelj koliko je klub napredovao, te da je današnja ekipa miljama daleko od one koju je nekada predvodio trener Crystal Palacea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Liverpool tada su igrali: Pepe Reina, Glen Johnson, Paul Konchesky, Sotirios Kyrgiakos, Martin Škrtel, Lucas Leiva, Steven Gerrard, Joe Cole, David N'Gog, Maxi Rodriguez i Fernando Torres.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi