Napušta Barcu: Enrique već ima planove za narednu godinu
Foto: EPA

Španski stručnjak ide na odmor

Napušta Barcu: Enrique već ima planove za narednu godinu

Endin Čaušević

Španski stručnjak Luis Enrique prije nekoliko sedmica potvrdio je da će na kraju ove sezone napustiti Barcelonu.

Enrique je na klupu katalonske ekipe stigao u ljeto 2014. godine kada je potpisao trogodišnji ugovor. Na kraju ove sezone ističe taj ugovor, a Barca mu nije odlučila ponuditi novi zbog čega je Luis Enrique bio primoran da potvrdi da će napustiti Nou Camp na kraju ove sezone.

Španski mediji pisali su nakon toga da će Enrique sigurno nastaviti karijeru u nekom drugom klubo, no čini se da od toga neće biti ništa. Trener Barcelone potvrdio je danas za medije da je već napravio planove šta će raditi nakon što napusti ovaj klub.

"Kada napustio Barcelonu kao trener to ne znači da ću napustiti ovaj grad jer je to moj dom. Znam da se špekuliše dosta o tome da već imam dogovor s nekim klubovima, ali to nije istina. Mogu vam reći da sam odlučio uzeti odmor od godinu dana nakon što napustim Barcu. Dakle, naredne sezone ću biti totalno van fudbalskih dešavanja", rekao je Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sličnu stvar napravio je Pep Guardiola koji je u ljeto 2012. godine napustio Barcelonu. Guardiola je tada uzeo godinu dana odmora nakon čega je svoju trenersku karijeru nastavio u Bayernu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi