Real Madrid ga očigledno ne želi, ali svejedno cijeni 35 miliona eura

Šta budućnost nosi za Raula de Tomasa?

Real Madrid ga očigledno ne želi, ali svejedno cijeni 35 miliona eura

Raul de Tomas je prošao omladinsku školu Real Madrida, ali nikada nije dobio pravu šansu u prvom timu španskog velikana.

Ovaj napadač je prošlu sezonu proveo na posudbi u Rayo Vallecanu, a iako je postigao 14 golova u LaLigi nije uspio pomoći ovoj ekipi da zadrži prvoligaški status.

Španski mediji prenose da se Rayo Vallecano nada da će uspjeti zadržati De Tomasa u svojim redovima i u narednoj sezoni. Međutim, ukoliko čelnici kluba žele da De Tomas ostane u Rayu, moraće otkupiti njegov ugovor od matičnog Real Madrida.

To se, gotovo sigurno neće desiti. Mediji u Španiji prenose da je trener Paco Jemez "pao sa stolice" kada je čuo koliko Real Madrid cijeni De Tomasa - 35 miliona eura.

Iako sam De Tomas silno želi priliku u prvom timu Real Madrida i želi ostati članom ovog velikana, sve su prilike da je neće dobiti ni u novoj sezoni.

Real je već, navodno, osigurao novo pojačanje u napadu, u liku Luka Jovića, a na Bernabeu se ovog ljeta očekuje još novih igrača.

Sa druge strane, za De Tomasa su zainteresovani Betis i Valencia, dok portugalski O Jogo donosi i informacije o interesu Benfice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, teško da je neko spreman Realu za De Tomasov potpis isplatiti željenih 35 miliona eura. Tako Benfica, navodno, na umu ima cifru od tek 12 miliona eura za De Tomasov transfer što je drastično manje od onoga što Real želi i koliko smatra da 24-godišnji napadač vrijedi.

Inače, ugovor Raula de Tomasa sa Real Madridom važi do ljeta 2023. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi