"Naš klub mora svake sezone igrati Ligu prvaka, ne samo sljedeće"

Trener Valencije jasan

"Naš klub mora svake sezone igrati Ligu prvaka, ne samo sljedeće"

Valencia će naredne sezone ponovo zaigrati u Ligi prvaka, prvi put nakon sezone 2015/2016.

Prethodne dvije sezone su bile katastrofalne za klub sa Mestalle, koji će ovu sezonu završiti na četvrtom mjestu i time izboriti direktno učešće u najelitnijem takmičenju naredne sezone.

Prema mišljenju trenera Marcelina, Valencia bi svake sezone trebala igrati Ligu prvaka jer to priliči njenom renomeu.

"Valencia je klub koji svake godine mora biti među četiri najbolje ekipe u Španiji. Tri prvoplasirana kluba su trenutno neprikosnovena, a ako u međuvremenu postane drugačije, onda treba početi razmišljati i o većim dometima. Priznajemo, pred početak sezone smo za glavni cilj postavili plasman u grupnu fazu Evropske lige, jer šta smo drugo mogli zamisliti nakon 12. mjesta iz prošle sezone. Ovo je i nas pozitivno iznenadilo", započeo je Marcelino, koji je potom govorio o predstojećem prelaznom roku:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Potpisat ćemo ugovor sa Kondogbijom koji je na posudbi iz Intera. Rodrigo je pod ugovorom, ali ništa nije isključeno i sve zavisi od dešavanja na tržištu. Vidjet ćemo hoće li biti ponuda. Voljeli bismo i da s nama naredne sezone bude i Goncalo Guedes, koji je na posudbi iz PSG-a".

Valencia će u narednom kolu La Lige igrati u gostima protiv Girone, a u posljednjem protiv Deportiva na svom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije