Ofsajd po američkim standardima: Pomoćni sudija je vidio što niko na svijetu nije

Neshvatljiv potez

Ofsajd po američkim standardima: Pomoćni sudija je vidio što niko na svijetu nije

M. Šljivak

Ekipa Nashvillea savlada je nakon produžetka Atlanta United s 3:2 i plasirala se u narednu fazu takmičenja u US Kupu.

Nashville je gubio s 2:0, ali je uspio da u posljednjim sekundama meča izbori produžetak u kojem su pogotkom Zubaka ostvarili pobjedu od 3:2.

Međutim, ono što je obilježilo ovaj meč je nevjerovatna sudijska odluka zbog koje je defanzivcu Nashvillea Walteru Zimmermanu poništen čist pogodak.

Pomoćni sudija je negdje vidio ofsajd ovog fudbalera. Podigao je zastavicu i potom je glavni sudija podigao ruku signalizirajući nedozvoljenu poziciju za Zimmermana.

Očigledno je pomoćnik vidio nešto što apsolutno niko drugi nije i domaćim igračima nije priznat čist pogodak.

Ko zna u šta je on gledao prilikom ubacivanja lopte u kazneni prostor.

Top Komentari

King_Kenny
...nije ovo nista strasno,pa u EPL citavu sezonu gledamo gore sudjenje...tamo su osvajaca titule odlucile sudije...sjetimo se samo ociglednog igranja rukom Rodrija u kaznenom prostoru na sta se i sudija i VAR prave mutavi...pa onda izmisljeni penal za Man.City protiv Wolvesa gdje igraca lopta pogodi u bubreg,a sudiji je to ruka...pa ocigledan faul nad Alissonom protiv West Hama,gdje ga igrac West Hama obori u petercu i covjek primi gol dorekt iz kornera,naravno,sudiji ni VAR nista sporno...itd.itd...
1 1
Lukamarinsek
Pogledaj igraca koji stoji u ofside i pravi blok igracu koji postize gol, moguce da je zbog toga svirao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi