Dok jednom ne smrkne drugom ne svane: Poznato je ko bi trebao zamjeniti Maldinija u Milanu

Zanimljiv odabir

Dok jednom ne smrkne drugom ne svane: Poznato je ko bi trebao zamjeniti Maldinija u Milanu

E. Oštraković

Nekoliko veoma neočekivano interesantnih dana je iza svakog navijača Milana, a sve je krenulo oproštajem Zlatana Ibrahimovića.

Dan nakon toga vijest o tome da klub nakon svađe sa predsjednikom kluba napušta legendarni Paolo Maldini šokirala je navijače ovog kluba.

Osim Maldinija klub je napustio i njegov pomoćnik Frederic Massara, a sve se desilo nakon sastanka koji je održan jučer.

Trebao je to biti sastanak na kojem se utvrđuje strategija za narednu sezonu, najviše u smislu planova za prijelazni rok.

Uobičajen razgovor pretvorio se u veliku svađu, te je na kraju sve kulminiralo otkazom Maldinija, te odlaskom i njegovom pomoćnika.

Već se počelo špekulisati o tome ko će zamjeniti Maldinija u Milanu, a jedno ime se posebno ističe u italijanskim medijima.

Oglasi

Radi se o Geoffreyju Moncadi koji već pet godina radi kao glavni skaut u Milanu i jako dobro je upoznat sa sistemom rada u ovom klubu.

Prije Milana Moncada je radio u Monacu, a klub je tada bilježio zaista velike uspjehe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je riječ o Milanu oni su ovu sezonu završili na četvrtom mjestu u domaćem prvenstvu, a u Ligi prvaka su eliminisani u polufinalu.

Igrači su trenutno na odmoru, a dogovorene su tri pripremne utakmice u julu i augustu i to protiv Real Madrida, Juventusa i Barcelone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi