Stari neprijatelj Ibri ne da mira čak ni na kraju karijere: Podsjetio ga je šta je bilo

Barton se prisjetio tog trenutka

Stari neprijatelj Ibri ne da mira čak ni na kraju karijere: Podsjetio ga je šta je bilo

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović poslije utakmice Milana i Verone odradio je svoju oproštajnu konferenciju za medije.

Legendarni Zlatan Ibrahimović oprostio se od profesionalnog nogometa na prepunom San Siru. Utakmica protiv Verone službeno će biti posljednja na kojoj je bio aktivan igrač, iako nije odigrao ni minute na njoj, a po završetku je odradio press konferenciju na kojoj je govorio o svom kraju.

"Prihvatio sam situaciju da ću od danas tražiti adrenalin na drugom mjestu. Nedostajat će mi cesta koja vodi ka Milanellu. Sad moram odlučiti šta ću raditi dalje, a ako se ikad vratim u nogomet, morat ću krenuti od početka i rasti“, poručio je Ibra.

"Da, napuštam nogomet. Odluka nije bila laka, nisam rekao nikome, čak ni svojoj porodici. Hvala vam svima za vaše strpljenje, sad kad me više neće biti, imat ćete manje posla možda“, nasmijao se Ibra.

Mnogi su odali počast legendarnom Šveđaninu i ispratili ga raznim porukama, no njegov stari neprijatelj imao je želju da mu još jednom "napakosti" i to prisjetivši se njihovog davnog obračuna na utakmici PSG-a i Marseillea.

Joey Barton oglasio se na društvenim mrežama i ispalio posljednji hitac Zlatanu Ibrahimoviću nakon njegovog penzionisanja.

Oglasi

"Čestitam na fantastičnoj karijeri. Uživaj u mirovini", napisao je Barton podsjetivši ga još jednom na njegov veliki nos.

Par se neslavno sukobio u februaru 2013., a Barton je objasnio šta se tada tačno dogodilo.

"Tada me nazvao Englezom tim i tim, pa sam mu odgovorio: 'Da, ja sam Englez, ali ti imaš ogroman nos', te sam napravio gestu pokazujući njegov ogromni nos", ispričao je Barton dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Što se tiče tog trenutka, Zlatan je bio iznenađen, jer on je Zlatan i niko mu nikad ništa ne govori".

Barton je bio samo jedan u nizu onih koji su imali određene vrste obračuna sa Ibrahimovićem, koji je na terenu uvijek izgledao prepotentno i jednostavno nije dao na sebe. Ipak, na kraju ga svi poštuju, pa vjerujemo i sam Barton, koji se malo i našalio objavom starog snimka na društvenim mrežama.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi