Šok u Milanu: Paolo Maldini i Frederick Massara napustili klub!

Nakon sastanka sa vlasnikom koji je bio prepun tenzija

Šok u Milanu: Paolo Maldini i Frederick Massara napustili klub!

E. Oštraković

Prema informacijama koje su večeras prenijeli italijanski mediji, Paolo Maldini i Ricky Massara odlučili su da napuste Milan nakon sastanka sa vlasnikom Gerryjem Cardinaleom.

Cilj sastanka bio je da se riješi strategija za narednu sezoni, ali brojni izvori prenijeli su informaciju da je sve prošlo jako loše, te da je atmosfera na sastanku bila katastrofalna.

Navodno je najviše tenzija bilo između Maldinija i Cardinalea, a na kraju je donesena odluka da Maldini i Massara napuste klub.

Italijanski novinar Daniele Longo prvi je prenio informaciju da je Maldini donio odluku da napusti klub, a navodno ga je u tome podržao njegov prvi pomoćnik i desna ruka Massara.

"Maldini i Massara napustili su Milan", napisao je Daniele Longo.

Oglasi

Ovo će značiti totalnu transformaciju struktura i vrhu Milana gdje su Maldini i Massara bili glavni za transfere i pregovaranje oko ugovora.

Bit će ovo i veoma bolan rastanak za navijače Milana jer je Maldini njihov ljubimac i čitavu karijeru posvetio je ovom klubu.

Prvo je naravno bio fudbaler i to jako uspješan, a 2018. godine postao je direktor kluba, ali je očito i tome došao kraj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaista ovakav razvoj situacije niko nije mogao ni očekivati jer su svi čekali da saznaju kakve planove ima uprava Milana za narednu sezonu.

Sada se iznenada sve zaista "poljuljalo" u klubu i ostaje da se vide kako će glavni šefovi odgovoriti na sve ovo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Pa imaju planove.... Raspad Sistema...... malverzacije Sa Plata KO I oni papci iz torina,Samo sto se ovi uvijek izvuku....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi