Naslovnica Gazzette: Ibrahimović donio odluku!
Foto: EPA

Šveđaninu ističe ugovor s Milanom

Naslovnica Gazzette: Ibrahimović donio odluku!

"Bye, bye, Milan", natpis je koji stoji na današnjoj naslovnici Gazzetta dello Sporta uz fotografiju Zlatana Ibrahimovića.

Poznato je kako legendarnom švedskom napadaču na kraju aktuelne sezone ističe ugovor sa Milanom i da je veliko pitanje hoće li ostati na San Siru, no pomenuti list, čini se, ima provjerene informacije.

U svom najnovijem izdanju La Gazzetta dello Sport piše kako je 38-godišnji Ibrahimović spreman da poslije samo tri mjeseca napusti AC Milan, a razlog leži u tome što je "razočaran" hijerarhijom u klubu, odnosno načinom na koji je potjeran Zvonimir Boban.

Nije tajna kako je Boban imao ključnu ulogu u dovođenju Ibrahimovića i da je planirao graditi momčad oko njega, unatoč veteranskim godinama, no takve planove očito nije imao Gazidis.

Italijani pišu kako je Ibrahimović odlučio radije prekinuti karijeru nego produžiti ugovor i sljedeće sezone nositi Milanov dres, a u prilog tome ide i naslovnica s Ibrahimovićevim likom i natpisom - Bye, bye, Milan.

Navodno Ibrahimović razmišlja ozbiljno o tome da se posveti drugim stvarima, odnosno da prođe italijansku školu u Covercianu odakle izlaze najbolji treneri, a neki klubovi iz MLS-a već mu nude posao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da se vidi kako će se odviti cijela priča.

Prednji poklopac La Gazzetta dello Sport u srijedu bio je 'odlazak' Zlatana Ibrahimovića

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi