Oglasio se Husarić: Nije istina, prihvatili smo ponudu kluba
Husarić u društvu sa Zdravkom Mamićem

Nakon što su Slovenci objavili da Pirić ne prihvata smanjenje plata

Oglasio se Husarić: Nije istina, prihvatili smo ponudu kluba

S. Mlaćo

Slovenski mediji danas su objavili da samo trojica nogometaša Maribora nisu pristala na smanjenje plata.

Rukovodstvo slovenačkog velikana odlučilo je da igračima uzme 15 posto plate za mjesec mart, 20 posto za april i maj, te dodatnih 20 posto od ukupne plate za narednu sezonu.

S ovakvim potezom nisu se složila trojica fudbalera. Ranije su objavljena imena dvojice, a to su Luka Zahović i Rumun Alexandru Cretu, dok je treći bh. golman Kenan Pirić.

Tim povodom za SportSport.ba je govorio Pirićev zastupnik Admir Husarić. Ističe da pisanje slovenskih medija na ovu temu nije istinito, te da je Pirić pristao na smanjenje ugovora.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Nije istina ono sto je objavljeno u slovenačkim medijima. Dobro, razumijemo situaciju koja je pogodila sport zbog pandemije koronavirusom i 13. i 14. aprila sam razgovarao sa čelnicima kluba. Tada smo prihvatili smanjenje ugovora za mart, april i maj. Dva dana kasnije Kenan je bio u klubu na razgovorima vezanim za narednu sezonu i rekao im je da će nakon što se čuje sa mnom, javiti kakva je situacija. Zajedno smo donijeli odluku da prihvatamo smanjenje primanja za 20 posto u narednoj sezoni i 20. aprila sam obavijestio i sportskog direktora Olivera Bogatinova i generalnog direktora Bojana Bana da prihvatamo ponudu kluba. Ne znam odakle ove informacije da nije Pirić prihvatio smanjenje, no znam da je ovo što vama kažem istina, rekao je Husarić.

Pirić je ove sezone bio jedan od ključnih igrača Viola i nastupio je ukupno 29 puta za svoj tim.

Top Komentari

Dino69
Ovih dana samo stoku objavljujete
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi