Nastavlja se grčko ludilo: Napadnut sudija, prvenstvo se ne igra!

Kolo odgođeno

Nastavlja se grčko ludilo: Napadnut sudija, prvenstvo se ne igra!

M. Šljivak

Mečevi grčke Superlige koji su se trebali igrati narednog vikenda odgođeni su zbog napada na sudiju Thanasisa Tzilosa.

Grčki sudija napadnut je ispred kuće. Napadač mu je nanio tjelesne povrede, a u napadu je Tzilios zaradio povrede glave i nogu.

Nakon napada na njihovog člana oglasila se Sudijska organizacije i poručila je da mečeva ovog vikenda neće biti, a o daljim akcijama će naknadno saopštiti odluku.

"Kako bismo pružili podršku našem kolegi nećemo biti aktivni do daljnjeg. Zgrožavamo se nakon kukavičkog napada na našeg kolegu koji se konstantno ponavljaju. Nećemo dozvoliti da nas huligani i dalje terorišu", saopštili su grčke sudije.

Fudbalski savez Grčke potom je objavio kako se ovog vikenda utakmice neće igrati. Novi datum će biti naknadno određen, a ovo je samo nastavak grčkog ludila jer si u prethodnih godina prvenstva često bila na ivici regularnosti.

Potražite više informacija na temu Super League:

U martu ove godine prvenstvo je također bilo suspendovano i to nakon što je predsjednik PAOK-a na teren ušao sa pištoljem, a u sezoni 2014/2015 liga je čak tri puta prekidana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi