Nastavlja se Liga prvaka: Derbi u Dortmundu, zanimljivo i u ostalim grupama

Večeras na programu osam utakmica

Nastavlja se Liga prvaka: Derbi u Dortmundu, zanimljivo i u ostalim grupama

Večerašnjim utakmicama 4. kola nastavlja se najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje u Evropi, Liga šampiona. 

U noći koja dolazi čeka nas nekoliko jako zanimljivih i sigurno neizvjesnih fudbalskih utakmica, a u prvom planu je svakako derbi koji u Dortmundu igraju domaća Borussia i Inter iz Milana.

Osim što se radi o susretu dva poprilično velika evropska tima, treba reći da je ovo susret koji bi mogao odrediti putnika u osminu finala iz grupe F. Trenutka situacija u ovoj grupi je takva da Barcelona ima sedam bodova, Inter i Borussia Dortmund po četiri, a Slavia Prag jedan. Inter možda do kraja ima nešto lakši raspored i to samo zbog činjenice da će u narednom kolu dočekati Barcu, a Dortmund joj gostuje. Ipak, međusobni duel ovih timova svakako bi mogao otkriti drugog putnika u osminu finala iz ove grupe obzirom da je Barca već jednom nogom tamo.

Jedna od zanimljivijih grupa svakako je grupa H, a i u njoj se večeras igraju neki od ključnih mečeva za rasplet. Trenutna situacija na tabeli kaže kako je Chelsea lider sa šest bodova, drugi je Ajax s također šest ali lošijim međusobnim duelom, dok su iza Valencia i Lille sa četiri, odnosno jednim bodom. Večeras se u ovoj grupi sastaju Valencia - Lille i Chelsea - Ajax.

Vrlo zanimljivo bit će i u grupi E gdje bi Liverpool i Napoli gotovo mogli obezbijediti drugi krug u slučaju pobjeda. Liverpool igra kući protiv Genka, dok Napoli dočekuje Red Bull Salzburg. Oba domaćina su veliki favoriti.

I za kraj ovog teksta ostavili smo grupu G koja je, gledano po timovima koji igraju u njoj, najmanje atraktivna. Ipak, to ne znači da nije neizvjesna, već upravo suprotno. Prvi je Leipzig sa šest bodova, iza su Zenit i Lyon sa po četiri, a posljednja je Benfica sa tri. Večeras se sastaju Lyon - Benfica i Zenit - Leipzig.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada su u pitanju kvote, MOZZART je pripremio nekoliko vrlo privlačnih. Tako se na primjer na pobjedu Napolija protiv Salzburga nudi kvota 1,85, dok je kvota na pobjedu Chelseaja protiv Ajaxa 1,90. Zanimljivi su i koeficijenti za susret Dortmund - Inter. Milioneri su favoriti s kvotom 2,20, dok je koeficijent na Nerazzurre 3,35.

Večerašnji program počinje utakmicama između Barcelone i Slavije Prag, odnosno Zenita i Red Bull Leipziga. Ti mečevi počinju od 18.55 sati. Ostali susreti igraju se naravno u terminu od 21.00.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Barcelona je bjelosvjetska *****.
1 0
VenamaHrabrih
Čuj, jao kakav pogodak Ziyecha. Novinaru, u šta te to pogodio?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije