Nastić pogodio kao Quaresma, pa uvršten u tim kola

O majstoriji se i danas priča

Nastić pogodio kao Quaresma, pa uvršten u tim kola

Gol koji je bh. defanzivac Bojan Nastić postigao u meču protiv Genta našao se na naslovnicima brojnih belgijskih medija.

Nastić je ove zime Genk zamijenio Oostendeom, a odmah po dolasku u novu sredinu se izborio za minutažu i počeo pružati partije kakve su mu, uostalom, bile i donijele mjesto u reprezentaciji BiH.

U posljednjem kolu protiv Genta, ovaj defanzivac koji je rođen u Vlasenici je izveo pravu majstoriju. Nastić je na ivici šesnaesterca dobio povratnu loptu i opalio je spoljašnjom u stilu Ricarda Quaresme, ali nažalost taj gol nije bio dovoljan njegovom Oostendeu da izbjegne poraz u gostima (2:1).

O Nastićevom golu se i danas priča i piše u Belgiji, pa stoga i nije iznenađujuće što ga je tamošnji "voetbalprimeur.be" uvrstio u idealnu tim kola koji još čine: Butez, Lucumi, Vanheusden, Maehle, Kums, Vanaken, David, Emodn, Osimhen i Dompe.

Nastić se jučer nije našao na popisu igrača na koje Prosinečki računa u kvalifikacijama, no ukoliko nastavi s ovakvim igrama, nema sumnje da to neće proći nezapaženo kod selektora BiH.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti